Reklamlar
Gündem 2017-11-10 22:28:23 Karakaya

SKANDAL "Kızım annen öldü benimle evlenir misin"

loading...

Yücel Feyzioğlu’nun “Açıl kabağım açıl” isimli kitabında yer alan bir masalda geçen ifadeler tepki çekti.

Masalcı Dede” olarak bilinen, “Türk Kültürünü Araştırma” ile “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibi Yücel Feyzioğlu’nun “Açıl kabağım açıl” isimli kitabında yer alan bir masalda geçen ifadeler tepki çekti.

Önce İnsan Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nuray Canan, Feyzioğlu’nun kitabının kapağını ve tepki çeken bölümün fotoğrafının sosyal medya hesabından paylaştı.

“TOPLATMA VE YASAKLAMA KARARI” İSTEĞİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek “Sn. yetkililer, ‘Masalcı Dede’ olarak bilinen, Türk kültürünü araştırma’ ödüllü, Yücel Feyzioğlu’nun çocuklarımızın zihnini zehirlediği bu ve diğer eserleriyle ilgili toplatma ve yasaklanma kararı almanız tüm kamuoyunun beklentisidir” diye yazdı.

Feyzioğlu’nun kitabındaki şu ifadeler tepkilere neden oldu:
"'Kızım büyüdün artık, güzel bir kız oldun. Ne yazık ki annen öldü. Ölen ile ölünmüyor, yaşam sürüyor. Benimle evlenir misin?'
Kızın başından şapka uçmuş. Ne diyeceğini şaşırarak kalkıp odayı terk etmiş. Babası öfkeyle arkasından gelmiş: 'Kaçmana gerek yok! İyi düşün!' diye tehdit etmiş.
Kız kapıyı çarpıp kapatmış. Daha o gün yatağa düşüp hastalanmış. Yine hekimler, ilaçlar, şifalı sular... Kız günden güne daha da fena olmuş.
Bey, her gün ziyaretine geliyor: 'Sen çabuk iyileş kızım, sana şenlikler düğünler yapacağım, seni telli duvaklı gelin edeceğim!"
Bu arada hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kitap hakkında toplatılma kararı verildiğini duyurdu.

loading...
FACEBOOK YORUMLARI
Haberzamani.com.tr YORUMLARI Bu haber hakkında 0 yorum yapıldı
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
TWİTTER YORUMLARI

Twitter Comments Alanı Buraya Gelecek